DJ Command with synth1?

Discussion about Eurobeat making. Hints & Tips, Eurobeat projects, programs, plug-ins, samples and so on.
Post Reply
DJ Timotei
Bad Bad Bad
Bad Bad Bad
Posts: 9
Joined: Dec 27th, '14, 07:59
Location: Singapore, Singapore

DJ Command with synth1?

Post by DJ Timotei » Jan 6th, '16, 09:28

Hey guys I recently downloaded a VST known as "synth1" and I have heard that one should be able to create DJ Command synth using that. However I have absolutely no idea how to do it and I'm extremely far from making it sound like DJ Command. Is it possible for anyone to screenshot what the preset should look like? Or is there a place I can download it? Thanks in advance! ><
My name is Timothy~ I love making Eurobeat edits as well as megamixes! ^^

KoolKool
Bazooka Bellydancer
Posts: 233
Joined: Apr 6th, '14, 04:59
Location: Vietnam

Re: DJ Command with synth1?

Post by KoolKool » Jan 7th, '16, 16:01

DJ Timotei wrote:Hey guys I recently downloaded a VST known as "synth1" and I have heard that one should be able to create DJ Command synth using that. However I have absolutely no idea how to do it and I'm extremely far from making it sound like DJ Command. Is it possible for anyone to screenshot what the preset should look like? Or is there a place I can download it? Thanks in advance! ><
hey! you have stepped into the problem i used to in the past..


this is soundbank i made for synth1,try it when you have good time
https://app.box.com/s/ut3p8llbp9vzr6tu1z6h7ft0xpjyqcyj

(i know what you want,the brass,right? look for patches name "Eurosaw")

i don't guarantee it will sound like "exactly" like DJ Command and god damn JD800

Synth1 is free and wide popular,but most people underestimate it,even japanese,it's actually a powerful bomb at silver hand with right tweaking,tuning....

you can also look for a VST called SQ8L,if you want more golden retro 80s,90s sounds.

if you are lazy and want to take a very shortcut way, DJ Command is selling his sample and formular for anyone who willing to be his clones!
http://music.geocities.jp/plum_project/c87/c87.html


you are not extremely far from his style,try to listen carefully and analyze his track layers, how those layers combine each other....
soundcloud.com/hainam-1

DJ Timotei
Bad Bad Bad
Bad Bad Bad
Posts: 9
Joined: Dec 27th, '14, 07:59
Location: Singapore, Singapore

Re: DJ Command with synth1?

Post by DJ Timotei » Jan 15th, '16, 16:53

KoolKool wrote:
DJ Timotei wrote:Hey guys I recently downloaded a VST known as "synth1" and I have heard that one should be able to create DJ Command synth using that. However I have absolutely no idea how to do it and I'm extremely far from making it sound like DJ Command. Is it possible for anyone to screenshot what the preset should look like? Or is there a place I can download it? Thanks in advance! ><
hey! you have stepped into the problem i used to in the past..


this is soundbank i made for synth1,try it when you have good time
https://app.box.com/s/ut3p8llbp9vzr6tu1z6h7ft0xpjyqcyj

(i know what you want,the brass,right? look for patches name "Eurosaw")

i don't guarantee it will sound like "exactly" like DJ Command and god damn JD800

Synth1 is free and wide popular,but most people underestimate it,even japanese,it's actually a powerful bomb at silver hand with right tweaking,tuning....

you can also look for a VST called SQ8L,if you want more golden retro 80s,90s sounds.

if you are lazy and want to take a very shortcut way, DJ Command is selling his sample and formular for anyone who willing to be his clones!
http://music.geocities.jp/plum_project/c87/c87.html


you are not extremely far from his style,try to listen carefully and analyze his track layers, how those layers combine each other....

Woah didn't know DJ Command is selling his synth online :D just wondering if you know whether it can be added to FL Studio or something? That's currenlt the program in actually using to make my own music.
My name is Timothy~ I love making Eurobeat edits as well as megamixes! ^^

KoolKool
Bazooka Bellydancer
Posts: 233
Joined: Apr 6th, '14, 04:59
Location: Vietnam

Re: DJ Command with synth1?

Post by KoolKool » Jan 16th, '16, 04:07

DJ Timotei wrote:

Woah didn't know DJ Command is selling his synth online :D just wondering if you know whether it can be added to FL Studio or something? That's currenlt the program in actually using to make my own music.
load into sampler VST!
soundcloud.com/hainam-1

DJ Timotei
Bad Bad Bad
Bad Bad Bad
Posts: 9
Joined: Dec 27th, '14, 07:59
Location: Singapore, Singapore

Re: DJ Command with synth1?

Post by DJ Timotei » Jan 16th, '16, 16:39

KoolKool wrote:
DJ Timotei wrote:

Woah didn't know DJ Command is selling his synth online :D just wondering if you know whether it can be added to FL Studio or something? That's currenlt the program in actually using to make my own music.
load into sampler VST!
Hmm.. Any recommendations for the VST?
My name is Timothy~ I love making Eurobeat edits as well as megamixes! ^^

KoolKool
Bazooka Bellydancer
Posts: 233
Joined: Apr 6th, '14, 04:59
Location: Vietnam

Re: DJ Command with synth1?

Post by KoolKool » Jan 17th, '16, 10:32

DJ Timotei wrote:
Hmm.. Any recommendations for the VST?
http://www.tx16wx.com/

or just drag and drop into fl sequencer
soundcloud.com/hainam-1

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests